Skip to main content

Aangifte erfbelasting en het F-biljet

Na een uitvaart breekt een moeilijke periode aan, waarin allerlei zaken geregeld moeten worden. In deze emotionele periode staat uw hoofd hier helemaal niet naar.

Belastingaangifte erfbelasting

Zo stuurt de Belastingdienst u al een paar weken na het overlijden de eerste brieven toe en wordt u uitgenodigd om belastingaangifte erfbelasting te doen. Of u ontvangt geen uitnodiging voor het doen van aangifte erfbelasting, maar u bent dit mogelijk wel verplicht, omdat er erfbelasting verschuldigd is. Het invullen van de belastingaangifte erfbelasting is vaak een tijdrovende en ingewikkelde kwestie afhankelijk van:

  • Familierecht
  • Huwelijkse voorwaarden
  • Samenlevingscontract

RAADFI wilt u deze zorg graag uit handen nemen en heeft hiervoor alle kennis in huis.

Checklist
Ten behoeve van de aangifte erfbelasting, heeft RAADFI een overzichtelijke checklist opgesteld. Aan de hand van deze checklist kunt u stap voor stap de benodigde gegevens verzamelen voor onder andere de belastingaangifte erfbelasting. Door onze kennis kunt u erop vertrouwen dat de belastingaangifte erfbelasting op een correcte manier wordt ingevuld. U bent ervan verzekerd dat u als erfgenaam nooit teveel erfbelasting betaald.
De checklist ten behoeve van de belastingaangifte erfbelasting vind u hier.

F-biljet

Als er iemand overlijdt, moeten er belastingzaken geregeld worden door de nabestaanden. Het kan ook zijn dat er belastingaangifte voor de inkomstenbelasting gedaan moet worden. Dit wordt ook wel het F-biljet genoemd. Dit is afhankelijk van de situatie. Dit belastingbiljet wordt toegezonden aan de nabestaanden. Met deze belastingaangifte doet u aangifte over het jaar van overlijden. De belastingaangifte moet uiterlijk voor 1 april na het jaar van overlijden door de Belastingdienst zijn ontvangen.

De eventueel te betalen of terug te krijgen inkomstenbelasting heeft ook weer consequenties voor de aangifte Erfbelasting! Het is daarom van belang het F-biljet samen met het de aangifte Erfbelasting te laten verzorgen.

AlmeloApeldoornAssenBeilenDalfsenDeventerHasseltHattemHeinoHoogeveenMeppelNieuwleusenOmmenRaalteStaphorstSteenwijkZwartsluisZwolle

Heeft u een vraag over onze diensten?

Wij staan u graag te woord.

Heeft u een vraag over onze diensten?
Wij staan u graag te woord.

Heeft u een vraag over onze diensten of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?
Bel 06 - 47 45 84 22 of laat ons u terugbellen:

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.